Over Zorg Werkt Zeker

‘Zorg Werkt Zeker’ is een online loopbaanplatform voor ‘Werk in de zorg’. Zorg en welzijn is in beweging, er verandert veel in de sector. Om mee te bewegen naar de toekomst is het voor medewerkers belangrijk zichzelf te blijven ontwikkelen. Voor een duurzame werktoekomst is het van belang dat je werk doet dat bij je past, je met plezier naar je werk gaat en dat je gezond en fit bent. Dit online loopbaanplatform helpt je bij het creëren van werkgeluk.

Op het virtuele plein vind je allerlei informatie en tools die jou kunnen ondersteunen bij het zelf regie nemen over je inzetbaarheid en loopbaan. Het is vormgegeven als een plein met huisjes, waarbij elk huisje een ander element van werken in zorg en welzijn belicht. Binnen een ‘huisje’ vind je informatie en/of testjes waarmee je meteen aan de slag kunt. Kijk bijvoorbeeld in het ‘mobiliteitshuis’ voor de laatste vacatures of sollicitatietips. Of bezoek het ‘vitaliteitshuis’ voor informatie over voldoende beweging en gezonde voeding. Door de verscheidenheid aan onderwerpen (=huisjes) vind je altijd wel iets wat voor jou relevant is. Op het centrale plein is plaats voor nieuwsberichten.

Zorg Werkt Zeker is een initiatief van SIGRA. SIGRA is het samenwerkingsverband van organisaties en formele netwerken, actief in de gezondheidszorg en welzijnssector in Groot Amsterdam, Zaanstreek Waterland en Noord-Holland Noord. In SIGRA zijn circa 90 organisaties verenigd, met samen ruim 100.000 medewerkers.